instruktazni centar
 
 

Novosti

 

NOVI EU PROJEKT

Dana 10. lipnja 2011. s Odjelom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (CES DFC) Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, provedbenim tijelom Europske komisije u Republici Hrvatskoj, potpisali smo novi Ugovor o provedbi projekta „Mobilnošću do zaposlenja“ u okviru programa IPA-razvoj ljudskih potencijala – Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada. Projekt ukupne vrijednosti 116.831 € koji je sufinanciran sredstvima iz predpristupnih fondova Europske unije u iznosu od 99.306 €, omogućit će osobama s tjelesnim oštećenjem osposobljavanje za vozače motornih vozila čime će povećati njihovu mobilnost te na taj način osigurati im jednake uvjete za pristup mjestu rada i intenzivnije uključivanje na tržište rada.

U okviru projekta nabavit će se i opremiti vozilo za obuku osoba s tjelesnim oštećenjima te će se na taj način pridonijeti razvoju koncepta – AUTO-ŠKOLA ZA SVE kojim se stvara mreža auto-škola u Republici Hrvatskoj koje osiguravaju osposobljavanje svim osobama za vozače motornim vozila.

Kroz projekt će se ujedno pokušati podići i razina svijesti društva i zajednice odnosno javnosti o problematici otežanog pristupa osoba s invaliditetom na tržište rada te ukazati poslodavcima na mjere i financijske poticaja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji postoje pri zapošljavanju osoba s invaliditetom te razbiti eventualne predrasude o učinkovitosti osoba s invaliditetom na radnom mjestu.

Partneri Instruktažnom centru u ovom projektu su:
1. Udruga invalida Križevci
2. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Križevci, i
3. Grad Križevci.


 

Instruktažni centar d.o.o. je pred potpisivanjem novog Ugovora za realizaciju EU projekta „Mobility for accessibility of jobs” u okviru programa IPA – Razvoj ljudskih potencijala, uključivanje osoba s tjelsnim oštećenjem na tržište rada.


 

Auto-škola u postupku je dobivanja rješenja za osposobljavanje vozača motornih vozila A1, A2 i A kategorije.


 

Instruktažni centar d.o.o. u postupku je licenciranja od strane Ex-Agencije DZNM-a za nadzor svih vrsta instalacija u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom.