instruktazni centar
 
 

Novosti ...

 

13.07.2011.

SVEČANO URUČENA UVJERENJA O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI DUGOTRAJNO NEZAPOSLENIM OSOBAMA

 

Na svečanosti koja je organizirana u Hotelu Kalnik u Križevcima, svečano su uručena Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti 17-orici dugotrajno nezaposlenih radnika.

3 žene i 14 dugotrajno nezaposlenih muškaraca stekli su stručnu osposobljenost za rukovanje sredstvima za preradu i obradu drva te rukovanje viličarom.

trivanović

Svečanost je otvorio gosp. Čedomir Trivanović, voditelj projekta i direktor Instruktažnog centra d.o.o., nositelja ovog projekta koji se prisutnim obratio pozdravnim govorom.

Nakon toga prisutne je pozdravio gospodina Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije a prigodne riječi uputili su potom i gospođa Jadranka Čapalija u ime partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Zdravko Čalić, u ime ustanove koja je provodila obrazovanje te Siniša Megerle, polaznik osposobljavanja u ime polaznika osposobljavanja.

koren čapalija
čalić megerle

Na kraju svečanosti gospodin Branko Hrg, gradonačelnik grada Križevaca, uz prigodno obraćanje prisutnima svečano je uručio Uvjerenja o osposobljenosti prisutnim polaznicima osposobljavanja.

hrg dodjela

Nakon svečanosti, organiziran je prigodni domjenak.

Pozdravni govor g. Trivanovića, voditelja projekta na svečanoj dodjeli Uvjerenja o stručnoj osposobljenosti dugotrajno nezaposlenim osobama u okviru 1. komponente projekta „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ kojeg sufinancira EU u okviru IPA-IV komponente – Razvoj ljudskih potencijala, grant sheme : Lokalna partnerstva za zapošljavanje“

Hotel KALNIK, Križevci, 13. srpnja 2011.

Poštovane dame i gospodo, dragi gosti, partneri i prijatelji,

Zahvaljujem se svima što ste se odazvali našem pozivu i svojim dolaskom uveličali ovaj svečani događaj.
Dozvolite da pozdravim:

 1. gospodina Darka Korena – župana Koprivničko-križevačke županije
 2. gospođu Ivu Vatrov – pročelnicu Upravnog odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Bjelovarsko-bilogorske županije
 3. gospodina Branka Hrga – gradonačelnika grada Križevaca
 4. sve ostale predstavnike lokalnih i županijskih vlasti
 5. predstavnike naših partnera:
  - g-đu Ružu Hrgu, pročelnicu Područne službe HZZ BBŽ i njezine suradnike
  -g-đu Jadranku Čapaliju, pročelnicu Područne službe HZZ KKŽ i njezine suradnike
  - g. Zdravka Čalića, ravnatelja ustanove za obrazovanje odraslih
  - predstavnike poslodavaca koji su se nesebično uključili u ovaj projekt
  - predstavnike javnih medija
  - sve članove projektnog tima, nastavno i pomoćno osoblje koje je sudjelovalo i sudjeluje u projektu.
  - predstavnike obrazovnih ustanova i učilišta
 6. i konačno one zbog kojih smo se danas okupili: naše polaznike stručnog osposobljavanja koji su se uključili u ovaj projekt.
trivanović

Projekt „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ sufinanciran je sredstvima EU u okviru IPA - IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala, grant sheme: Lokalna partnerstva za zapošljavanje.

Sveukupni cilj ovog projekta je smanjenje nezaposlenosti na području Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije, te opasnosti od nove nezaposlenosti.


U tom smislu osmišljene su tri komponente unutar projekta koje direktno ostvaruju ova cilj:

 1. osposobljavanje 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s osnovnom školom za pojedina zanimanja i njihovo uključivanje na tržište rada odnosno lobiranje za zapošljavanje kod poslodavaca koji su iskazali interes za ovim profilom radnika
 2. osposobljavanje 30 dugotrajno nezaposlenih osoba sa završenom srednjom školom za ovladavanje vještinama e-learninga i time omogućavanje da se sami mogu dodatno prekvalificirati ili usavršiti.
 3. osposobljavanje 20 zaposlenih osoba kojima nedostaju određene vještine čijim posjedovanjem bi učvrstili svoje radno mjesto kod poslodavca s jedne strane, odnosno svojim novim sposobnostima omogućili poslodavcu bolje i uspješnije poslovanje

Danas završavamo 1. komponentu projekta – osposo-bljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s osnovnom školom za konkretna zanimanja:

- rukovatelji sredstvima za preradu i obradu drva
- rukovatelji viličarima

Ova zanimanja su odabrana kao rezultat ankete koju smo proveli kod poslodavaca koji su iskazali interes zapošljavanja u ovoj godini.

Osposobljavanje je organizirano na način da su polaznici osposobljavanja cijelu ili dio praktične nastave obavili u tvrtkama potencijalnih poslodavaca. Na taj način su sami polaznici osposobljavanja se bolje mogli upoznati s potencijalnim radnim mjestom s jedne strane dok su poslodavci mogli ocijeniti polaznika, potencijalnog zaposlenika, njegovu evaluaciju i sposobnost da se prilagodi proizvodnom procesu.
Ovaj model imao je za posljedicu da su se neki od polaznika zaposlili neposredno nakon završetka obrazovnog ciklusa dok je drugim obećano radno mjesto u skorije vrijeme.
Za ostale polaznika naša obveza je lobiranje kod ostalih potencijalnih poslodavaca koji zapošljavanju radnika profila koje smo osposobili.

Naš uspjeh je i jedan zaposlen radnik a zapošljavanjem većine polaznika osposobljavanja dokazat ćemo da model obrazovanja za poznatog poslodavca je uspješan model koji ima svoju budućnost i nakon završetka ovog projekta.
Naime jedan od rezultata ovog projekta je i uspostava održivog modela partnerstva između svih dionika na tržištu rada:

- nezaposlene osobe
- zaposlene osobe s manjkom vještina
- poslodavaca
- posrednika u zapošljavanju i
- obrazovnih institucija.

Koristim priliku da ujedno pozovem i sve ostale obrazovne institucije na području naših županija da nam se pridruže u partnerstvu s dobrom komunikacijom u cilju povezivanja svijeta rada i svijeta obrazovanja.

Projekt ne bi uspio da nije bilo naših partnera Područnih službi HZZ koji su svojim iskustvom, organizacijom i stručnošću omogućili da ovaj projekt uspije. Koristim priliku da im iskreno zahvalim i pozovem na nastavak dosad vrlo uspješne suradnje.

I konačno pozdravljam poslodavce koji su shvatili cilj ovog projekta i zajedno se uključili u njegovu realizaciju na opću korist. Na ovaj način mogu utjecati na sve nas da obrazujemo za njihove potrebe odnosno obrazujemo one profile koje će se potom i zaposliti. Očekujem i njihove napore u daljnjem zapošljavanju naših polaznika.

Na samom kraju dozvolite mi da čestitam svim polaznicima osposobljavanja na uspješno završenom školovanju i zaželim ima ono što svi žele a to je zapošljavanje.

Nadam se da ćemo na kraju, na finalnoj konferenciji koja će se održati u siječnju 2012., svi zajedno još jednom reći da smo uspjeli.

Zahvaljujem i pozdravljam Vas.

Čedomir Trivanović
voditelj projekta


29.03.2011. Predstavljen projekt na Sajmu poslova u Bjelovaru
  Na Sajmu poslova u Bjelovaru pored brojnih izlagača predstavljen je projekt svim zainteresiranim tražiteljima zaposlenja koji su dugotrajno nezaposleni, a aktivno traže zaposlenje.

ic

ic ic

 

28.03.2011. Objavljeni rezultati ankete temeljem pristiglih odgovora
 

rezultati ankete - PDF

 

23.03.2011. Predstavljen projekt na Sajmu poslova u Križevcima
  Na Sajmu poslova u Križevcima gdje su bili mnogobrojni izlagači predstavljen je projekt pod nazivom „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ kojem je cilj smanjenje dugotrajne nezaposlenosti, te izbjegavanje nove nezaposlenosti, a dugotrajno nezaposlene osobe su imale priliku dobiti sve informacije potrebne za njihovo usavršavanje unutar projekta.
ic ic
ic ic

 

24.02.2011. Definiran upitnik za analizu lokalnog tržišta rada
 

anketa

 

16.02.2011. Održan 1. Sastanak projektnog tima
  Na prvom sastanku bili su nazočni predstavnici HZZ-a Područne službe Križevci, Područne službe Bjelovar, te Instruktažnog centra.
Na ovom sastanku utvrđen je plan realizacije projekta te međusobna koordinacija partnera u projektu.
ic ic
ic

 

26.01.2011. U Osijeku potpisan ugovor
 
ic
26.01.2011. godine Instruktažni Centar d.o.o. potpisao je ugovor o realizaciji i financiranju projekta; "New skills for new job opportunities" (Nove vještine za nove prilike zaposlenja), sredstvima Europske Unije

 

... 1 2 3 ...

 

eu

Ove internet stranice izrađene su uz pomoć Europske unije. Sadržaj ovih stranica isključiva je odgovornost Instruktažnog centra d.o.o. i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

Projekti

 • ic
 • ic