INSTRUKTAŽNI CENTAR KRIŽEVCI - OBRAZOVANJE, ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ EU PROJEKTI

instruktazni centar
 

Novosti ...

20.07.2015.

Projekt Instruktažnog centra d.o.o. pod nazivom „Podizanje razine kvalitete Instruktažnog centra“

Projekt Instruktažnog centra d.o.o. pod nazivom „Podizanje razine kvalitete Instruktažnog centra“ uspješno je prošao poziv „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ te je 20.07.2015. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova projekta je 245.448,20 kn, od čega EU financira 231.681,02 kn. Partner Instruktažnom centaru d.o.o . na ovom projektu je Instruktažni centar ustanova za obrazovanje odraslih.

Projektom „Podizanje razine kvalitete Instruktažnog centra“ želimo putem podizanja kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja te usvajanjem novih znanja i vještina naših zaposlenika povećati razvoj, rast i konkurentnost tvrtke na domaćem tržištu.

Ciljne skupine projekta su sadašnji zaposlenici (16 zaposlenika) te postojeći kao i svi budući klijenti.

Projektom će se zaposlenicima dugoročno ubrzati i olakšati svakodnevno poslovanje kroz novousvojena znanja, podići kvalitetu komunikacije s tržištem kao i otvoriti mogućnosti za razvoj novih projekata.

Važno je istaknuti i da projekt ima pozitivan utjecaj na okoliš. Zaposlenici odjela Centar za osposobljavanje vozača educirati će se o sigurnoj i eko vožnji te primijeniti stečena znanja u praksi pri osposobljavanju novih vozača u koje spadaju i osobe s invaliditetom. Samim time neće se samo širiti znanje o sigurnoj i eko vožnji, već će se i smanjiti emisije CO2 što je u skladu sa Strategijom EU 2020.

Također, zaposlenici odjela Energetskog certificiranja usvojiti će suvremena znanja o energetski učinkovitoj rasvjeti, te na taj način doprinijeti smanjenju potrošnje električne energije i zadovoljavanja svih standarda koji su propisani zakonom, što na bazi tvrtke, tako i širenjem usvojenih znanja postojećim i potencijalnim klijentima.

Usvojena znanja svih 16 zaposlenika ugraditi će se u svakodnevno poslovanje te komunikaciju s postojećim i novim klijentima te se očekuje pozitivan trend rasta i razvoja tvrtke i svake sljedeće godine nakon provedbe projekta, što će nam omogućiti i dodatno zapošljavanje i edukaciju novih zaposlenika.

24.03.2012.

INSTRUKTAŽNI CENTAR PREDSTAVIO SVOJE PROJEKTE

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava (MRMS) - Uprava za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti te Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), Odjel za financiranje i ugovaranje projekata EU, organizirali su u subotu, 24. ožujka 2012. na Cvjetnom trgu u Zagrebu predstavljanje projekata iz područja zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja.

Gotovo 5 milijuna eura bespovratnih sredstava iskoristili su korisnici iz javnog, privatnog i civilnog sektora za projekte koji su predstavljeni,

Među mnogobrojnim korisnicima projekata zapaženu ulogu imao je i Instruktažni centar d.o.o. Križevci koji je predstavio svoja dva projekta sufinancirana kroz predpristupni program IPA (Instrument pretpristupne pomoći – IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala):

 1. Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje te,
 2. Mobilnošću do zapošljavanja
ic ic

Ukupna financijska vrijednost ova dva projekata iznose preko 230.000 EUR-a a cilj im je smanjenje nezaposlenosti te socijalno uključivanje osoba s otežanim pristupom na tržištu rada.

Uz mnogobrojne građane predstavljanju projekata nazočili su i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike u mladih Milanka Opačić, njegova ekselencija Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić.

Posebno zanimanje iskazali su za vozilo koje je Instruktažni centar u okviru projekata nabavio i opremio za osposobljavanje osoba s invaliditetom za vozače motornih vozila.

ic ic

Kroz ove projekte predstavljeni su najširoj javnosti primjeri dobre prakse iskorištavanja sredstava EU fondova koji, u konkretnom slučaju, doprinose povećanju zaposlenosti, obrazovanja i socijalne uključenosti.

24.01.2012.

Završna konferencija projekta „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“

Dana 24. siječnja 2012. u hotelu Kalnik u Križevcima održana je Završna konferencija projekta „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ koju je provodio Instruktažni centar d.o.o. iz Križevaca u sklopu IPA – IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u okviru grant sheme Lokalna partnerstva za zapošljavanje.

Projekt sufinanciran sredstvima EU ukupne vrijednosti 116.429 EURA imao je za cilj smanjenje ukupne nezaposlenosti na području Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

ic ic

Uz pomoć partnera na projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih službi Bjelovar i Križevci te Instruktažnog centra - Ustanove za obrazovanje odraslih, 54 dugotrajno nezaposlene osobe s područja ove dvije županije educirano je novim vještinama i znanjima u cilju proširenja njihovih kompetencija i mogućnosti lakšeg zapošljavanja, nakon čega je 15 osoba pronašlo svoje zaposlenje.

Također u sklopu projekta s 24 zaposlene osobe iz 17 tvrtki održan je trodnevni trening pod nazivom „Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“ čime su proširene njihove kompetencije te smanjena mogućnost njihovog otpuštanja a poslodavcima osiguran profesionalniji pristup svojih djelatnika prema klijentima i kupcima.

ic ic ic ic
mr. Anita Jelić Kiš, voditelj konferencije Čedomir Trivanović, direktor Instruktažnog centra Križevci Marijan Štimac, pročelnik Upravnog Odjela za gospodarstvo KKŽ Jadranka Čapalija, pročelnica Područne službe HZZ Križevci
ic ic ic ic
Ruža Hrga, pročelnica Područne službe HZZ Bjelovar Saša Dumić, direktor tvrtke COGNITA Zagreb Davor Krivski, direktor tvrtke Quantum Virtus iz Zagreba Matija Mikulčić, direktor tvrtke Tvornica pogrebne opreme Križevci

U sklopu projekta stvoreno je partnerstvo između svih dionika na tržištu rada, poslodavaca, zaposlenih i nezaposlenih osoba, ustanova za zapošljavanje te obrazovnih institucija sve u cilju uspostavljanja modela u kojem se obrazovne potrebe prilagođavaju potrebama gospodarstva te na taj način nezaposlene osobe obrazuju za poznate poslodavce umjesto za burzu rada.

Konferenciji je prisustvovalo oko 90 ljudi, polaznici edukacija, predstavnici partnera, predstavnici županija, predavači i gosti.

Konferenciju je vodila g-đa Anita Jelić Kiš te nakon uvodnih riječi gospodina Čedomira Trivanovića, direktora Instruktažnog centra Križevci i voditelja projekta, skupu su se obratili i g-đa Jadranka Čapalija te g-đa Ruža Hrga pročelnice Područnih službi Križevci i Bjelovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gospodin Zdravko Čalić, ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih te Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije.

Nakon toga svoje dojmove i iskustva osposobljavala te ocjenu ovog modela iznijeli su gosp. Matija Mikulčić, direktora Tvornice pogrebne opreme iz Križevaca, jedan od poslodavaca koji je sudjelovao u projektu i nakon toga zaposlio jednu osobu iz projekta, gospođa Slavica Orak, polaznica osposobljavanja koja je nakon završetka osposobljavanja odmah pronašla posao, gosp. Saša Dumić, direktor tvrtke Cognita iz Zagreba koja je razvila i realizirala program „Razvoj vještina e-učenja“ gospodin Davor Krivski, direktor tvrtke Quantum Virtus iz Zagreba koja je razvila i realizirala edukaciju zaposlenih osoba „Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“ te polaznici ovih edukacija g-đa Maja Francetić te Dean Karapanža koji su iskazali svoja pozitivna iskustva iz ovih edukacije.

ic ic ic
Maja Francetić, polaznice edukacije „Razvoj vještina e-učenja“
 
Dean Karapandža, polaznik treninga „Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“ Slavica Orak, polaznica stručnog osposobljavanja

Zaključak ove konferencije jest da je ovo vrlo pozitivno iskustvo i rezultate koji su proizašli iz aktivnosti ovog projekta potrebno iskoristiti za održavanje i daljnje unaprjeđenje ovog modela koji je pokazao tračak nade svim nezaposlenim osobama i na taj način skromno ali učinkovito doprinjeo smanjenju ukupne nezaposlenosti na području naših županija.

10.12.2011.

Anketa

10. prosinca 2011. - Poštovani, želimo Vas informirati o napretku našeg projekta ”Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje” koji je financiran sredstvima Europske unije u okviru IPA-IV komponente-Razvoj ljudskih potencijala i zamoliti Vas za nastavkom suradnje i partnerskog odnosa kako bismo mogli ovaj projekt uspješno završiti i nastavili provoditi u slijedećim godinama, vjerujemo na obostranu korist i zadovoljstvo te u općem interesu. Anketu možete preuzeti na svoje računalo ili ju ispuniti na našim stranicama.

29.10.2011.

„Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“

29. listopada 2011. u Instruktažnom centru d.o.o. Križevci završio je trening pod nazivom „Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“ u okviru projekta „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ kojeg financira Europska unija.

ic

Trening je pohađalo 27 zaposlenih osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, upućenih od strane poslodavaca koji su u provedenoj anketi iskazali interes za razvojem ovih vještina kod svojih zaposlenika:

- TVP AQUAE BALISSAE d.o.o. Daruvar
- Ljekarne Bjelovar
- Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci
- GINCOPS d.o.o. Koprivnica
- Trgo-agencija d.o.o. Križevci
- Ruber d.o.o. Križevci
- Proart-ing d.o.o. Križevci
- M.V.MERIT d.o.o. Bjelovar
- Obrt Strojolijev, Križevci
- Trg d.o.o. Koprivnica
- Elektro-čelik d.o.o. Križevci
- S.K.I.M.T. d.o.o. Križevci
- INTRA-LIGHTING d.o.o. Čazma
- Zaštita Jurenec d.o.o. Koprivnica
- T-graf d.o.o. Sveti Petar Orehovec
- Poljocentar d.o.o. Križevci
- Instruktažni centar d.o.o. Križevci

Na vrlo dinamičan i kreativan način te kroz nekoliko radionica trening je proveo gospodin Davor Krivski iz tvrtke Quantum Virtus iz Zagreba koja je specijalizirana za planiranje, savjetovanje, pripremu i provedbu edukacijskih projekata, seminara i radionica s područja uspješnog vođenja, prodaje, timskog rada, komunikacije, otpornosti na stres i upravljanja ljudskim resursima.

Cilj ove edukacije je:

 1. Razvoj svijesti sudionika edukacije o nužnosti i bitnosti adekvatnog odnosa s kupcem
 2. Razjašnjenje pojmova za sudionike – što je kvaliteta, što je usluga a što kvaliteta usluge prema kupcu
 3. (Samo)spoznaja sudionika o različitim osobnostima - kupaca i nas samih
 4. Razvoj vještina sudionika za uspješnu komunikaciju te stvaranje povjerenja i odnosa s različitim osobnostima kupaca
 5. Razvoj svijesti i vještina sudionika o potrebi i načinu pružanja adekvatne usluge kupcu i nakon prodaje
 6. Spoznaja načina koji vode ka tome da se nadmaše očekivanja kupaca u cilju stvaranja dugoročnog prodajnog odnosa s kupcem

Na kraju edukacije polaznicima su podijeljene Potvrdnice o sudjelovanju na treningu a sami polaznici su se vrlo pohvalno očitovali o provedenoj edukaciji-treningu te izrazili želju za organiziranjem daljnjih edukacija sa istom ili sličnim temama.

ic

Polaznicima su se potom prigodnim riječima obratili gospodin Čedomir Trivanović, direktor Instruktažnog centra i voditelj projekta, gospođa Vesna Kuterovac iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, partnera u

26.10.2011.

„Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“

ic ic

26. listopada 2011. g., u Instruktažnom centru d.o.o. Križevci započeo je trening pod nazivom „Razvoj vještina u ophođenju s kupcima“ u okviru projekta „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ kojeg financira Europska unija.

Trening je organiziran za 20 zaposlenih osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, upućenih od strane poslodavaca koji su u provedenoj anketi iskazali interes za razvojem ovih vještina kod svojih zaposlenika.

Trening provodi gospodin Davor Krivski iz tvrtke Quantum Virtus iz Zagreba koja je specijalizirana za planiranje, savjetovanje, pripremu i provedbu edukacijskih projekata, seminara i radionica s područja uspješnog vođenja, prodaje, timskog rada, komunikacije, otpornosti na stres i upravljanja ljudskim resursima.

Cilj ove edukacije koja traje 20 sati i koja će se provoditi od 26.10. do 28.10.2011. g. u prostorima Instruktažnog centra Križevci jest poboljšati aktualne vještine odnosa s kupcima-klijentima poslodavaca u cilju povećanja kompetencija zaposlenika odnosno polaznika treninga te na taj način poboljšati ukupne potencijale poslodavca i uvjete za povećanje prihoda čime bi se smanjila opasnosti od nove nezaposlenosti odnosno povećalo zapošljavanje.

Osim edukacije u okviru ovog modula izradit će se i 450 audio CD-a s temom Razvoj vještina u odnosu s kupcima koji će se podijeliti polaznicima treninga te ostalim poslodavcima u cilju povećanja kompetencija svojih zaposlenika na području Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

13.10.2011.

Svečano uručene Potvrdnice o osposobljenosti za e-learning dugotrajno nezaposlenim osobama sa završenom srednjom školom

ic

Na svečanosti koja je organizirana u restoranu „Vojarna“ u Križevcima, svečano su uručene Potvrde o osposobljenosti za e-learning.
32 dugotrajno nezaposlene osobe s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije završili su edukaciju pod nazivom „Razvoj vještina kroz e-učenje“ u okviru Projekta „Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje“ koji je sufinanciran je sredstvima EU u okviru IPA-IV. Komponenta – Razvoj ljudskih potencijala, Grant sheme: Lokalna partnerstva za zapošljavanje.

S tim kompetencijama moći se sami poboljšati svoje različite vještine te na taj način biti konkurentniji na tržištu rada.

Sveukupni cilj ovog projekta je smanjivanje nezaposlenosti na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije te smanjivanje opasnosti od nove nezaposlenosti.

Ova edukacija organizirana je u suradnji s Područnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci i Bjelovar te tvrtke COGNITA iz Zagreba koja je edukaciju provela te omogućila polaznicima i besplatnu on-line edukaciju na nekima od svojih programa a provedena je u učionici Instruktažnog centra u Križevcima koja je u tu svrhu opremljena s 15 laptopa od kojih je 12 nabavljeno sredstvima EU.

Na svečanosti dodjele potvrdnica o edukaciji, prigodnim riječima skupu su se obratili gosp. Čedomir Trivanović, direktor Instruktažnog centra i voditelj projekta, gosp. Darko Masnec u ime grada Križevaca, g-đa Jadranka Čapalija u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te gosp. Saša Dumić, direktor tvrtke Cognita.

Zahvalu na vrlo dobroj organizaciji i provedbi edukacije te pozitivnim iskustvima uputila je u ime polaznika edukacije g-đa Davorka Posavec Čokonaj.

ic

Osim podjele potvrdnica Instruktažni centar je dvoje najpuspješnijih polaznika nagradio laptopim. Andreja Jajić iz Križevaca te Ivan Novaković iz Bjelovara odbarani su između 30 polaznika temeljem svoje motiviranosti i uspješnosti a darujući im laptope želja nam je da im omogućimo i nakon završetka dodatno motiviramo da ustraju u svojoj želji da razvijanjem vlastitih znanja i vještina povećaju svoje kompetencije i konkurentnost na tržištu rada.

Svečanost je otvorio gosp. Čedomir Trivanović, voditelj projekta i direktor Instruktažnog centra d.o.o., nositelja ovog projekta koji se prisutnim obratio pozdravnim govorom. Nakon svečanosti, organiziran je prigodni domjenak.

trivanovic

Čedomir Trivanović, direktor Instruktažnog centra i voditelj projekta

masnec

Darko Masnec, pročelnik Upravog odjela grada Križevci za gospodarstvo i financije

capalija

Jadranka Čapalija, pročelnica Područne službe Križevci HZZ-a

posavec

Davorka Posavec Čokonaj, polaznica edukacije

eu

Ove internet stranice izrađene su uz pomoć Europske unije. Sadržaj ovih stranica isključiva je odgovornost Instruktažnog centra d.o.o. i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

Projekti

 •  
  ic
 • ic
 • ic
 • ic