instruktazni centar
 
 

Auto škola / Vozilo za osposobljavanje osoba sa invaliditetom za vozače

 

Vozilo je polivalentno prilagođeno da nadomjesti različite vrste fizičkog oštećenja, te ima automatski mjenjač da dodatno olakša upravljanje vozilom.

vrste invaliditeta

Osobe sa paraplegijom, odnosno, osobe koje nisu u mogućnosti koristiti jednu ili obje noge, imaju prebačene komande na desnu ruku, kojom se kontroliraju gas i kočnica umjesto nogama. Gas se kontrolira na način da se ručica poluge zakreće prema dolje, a kočnica pritiskom cijele poluge prema naprijed. U tom slučaju dolazi i kugla na upravljač kojom se omogućuje sigurno upravljanje jednom rukom (u ovom slučaju lijevom).

ic

Također, na automobilu je ugrađena i praktična daska (platforma) za olakšani ulaz, odnosno izlaz iz vozila kod osoba sa paraplegijom, koja je sklopiva te je cijelo vrijeme na dohvat ruke, uz lijevi bok vozača i koja omogućava olakšani prijelaz iz kolica u automobil, odnosno izlaz iz automobila u kolica.

Kod osoba koje nisu u mogućnosti koristiti samo desnu ruku u vožnji, ugrađena je kugla za sigurno upravljanje samo jednom rukom (lijevom).

ic

Kod osoba koje nisu u mogućnosti koristiti samo lijevu ruku u vožnji, također je ugrađena kugla za sigurno upravljanje samo jednom rukom (desnom), a i poluga pokazivača smjera sa prekidačem dugih i kratkih svjetala, također je dodana na desnu stranu pored upravljača.

Paljenje svjetala i uključivanje brisača vjetrobranskih stakala je automatizirano pomoću senzora koji su u današnje vrijeme standardna oprema na vozilima.

Osobe koje nisu u mogućnosti koristiti samo lijevu nogu, imaju priliku upravljati vozilom koje nije u obvezi biti prilagođeno, jer sam automatski mjenjač omogućava upravljanje vozilom bez korištenja lijeve noge.

Našim vozilom mogu upravljati i osobe koje nisu u mogućnosti koristiti lijevu nogu zajedno sa lijevom rukom, ili lijevu nogu zajedno sa desnom rukom.

 

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

Izdvojeno

  • Online prijava
  • Online ispiti
  • Mogućnost plaćanja do 6 mjesečnih rata gotovinom ili kreditnim karticama.
  • diners  
    american
    do 6 rata bez kamata i naknada za Diners i za American express do 6 rata.

 

 

Auto škola

Kontakt obrazac
ili email: auto.skola@instruktazni.hr

tel. +385 48 681 577
fax. +385 48 270 840

-----------------------------

voditelj:
Čedomir Trivanović
dipl. inž. prometa
mob: 098 / 37 40 18

cedomir.trivanovic@instruktazni.hr

------------------------------

predavač:
Domagoj Brunović
dipl. inž. prometa
mob: 098 / 37 50 50

domagoj.brunovic@instruktazni.hr

aaa