instruktazni centar
 
 

Auto škola / O nama


Autoškola Instruktažni centar nudi Vam kvalitetne i povoljne uvjete za osposobljavanje za vozače vozila B kategorije za osobe sa invaliditetom, a sukladno odredbama Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače (NN, 124/12).

KAKO?

Da bi se mogli upisati u autoškolu dužni ste kod upisa donijeti Uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom B kategorije,
Da bi se mogli upisati u autoškolu morate imati najmanje 17,5 godina

ŠTO?

Tijekom procesa osposobljavanja osposobljavat ćete se iz tri nastavna predmeta:

  1. Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, 30 nastavnih sati
  2. Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći, 9 nastavnih sati
  3. Upravljanje vozilom, 35 nastavnih sati

Osposobljavanje iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila

ic

Proces osposobljavanja započinje nastavom iz nastavnog predmeta PPSP, a nastava se izvodi u suvremeno opremljenoj učionici uz primjenu suvremenih didaktičkih sredstava. Nastava se izvodi najmanje 30 nastavnih sati po 45 minuta (blok sat 90 minuta). Dnevno mogu biti najviše tri nastavna sata. Učionica je klimatizirana, ima prilagođeni pristup i zadovoljava sve uvjete da bi se kandidati osjećali ugodno. Da bi se moglo lakše savladavati program osposobljavanja u tajništvu autoškole može se kupiti Priručnik za osposobljavanje i polaganje vozačkog ispita A1, A2, A, B i B+E kategorije vozila, te Priručnik sa ispitnim pitanjima.

Osposobljavanje iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom

Nakon položenog ispita iz nastavnog predmeta PPSP, kandidat za vozača započinje sa osposobljavanjem iz nastavnog predmeta UV-a. Minimalni fond sati osposobljavanja je 35 nastavnih sati. Nastavni sat iz nastavnog predmeta UV traje 45 minuta. U toku osposobljavanja prolazite osposobljavanje vožnjom na autocesti i osposobljavanje vožnjom u noći. Za osposobljavanje iz nastavnog predmeta UV u našoj školi na raspolaganju Vam stoji vozilo za Mercedes-Benz A 160 CDI, koje ima automatski mjenjač, te je prilagođeno za osposobljavanje osoba sa invaliditetom

Osposobljavanje iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći

Tijekom procesa osposobljavanja autoškola organizira u suradnji sa Poliklinikom EuroMedica iz Zagreba nastavu iz ovog nastavnog predmeta u našim prostorijama.

Ispiti

ic

Nakon završenog osposobljavanja iz nastavnog predmeta PPSP izlazite na ispit, koji se polaže testom od 38 pitanja i ukoliko točno odgovorite na najmanje 90% postavljenih pitanja, ali ne smijete pogriješiti pitanja sa raskrižjima, nastavljate osposobljavanje iz slijedećeg nastavnog predmeta UV-a.

U tijeku osposobljavanja, prije izlaska na ispit iz UV-a polažete i ispit iz nastavnog predmeta PPP, koji se polaže usmeno, a završni ispit je na vozilu koji se najprije polaže na poligonu a zatim na javnoj cesti. Ispite provode olašteni ispitivači iz Hrvatskog autokluba.

Izdvojeno

 

 

Auto škola

Kontakt obrazac
ili email: auto.skola@instruktazni.hr

tel. +385 48 681 577
fax. +385 48 270 840

-----------------------------

voditelj:
Čedomir Trivanović
dipl. inž. prometa
mob: 098 / 37 40 18

cedomir.trivanovic@instruktazni.hr

------------------------------

predavač:
Domagoj Brunović
dipl. inž. prometa
mob: 098 / 37 50 50

domagoj.brunovic@instruktazni.hr

aaa