instruktazni centar
 
 

Auto škola / O nama

 

Autoškola Instruktažni centar nudi Vam kvalitetne i povoljne uvjete za osposobljavanje za vozače vozila A1, A2, A i B kategorije, a sukladno odredbama Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače (NN, 124/12).

 

KAKO?

Da bi se mogli upisati u autoškolu dužni ste:

  1. kod upisa donijeti Uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije,
  2. ako ste prethodno već položivi vozački ispit za vozača motocikla ili mopeda, potrebno je donijeti i vozačku dozvolu.

Da bi se mogli upisati u autoškolu morate:

za B kategoriju - imati najmanje 17,5 godina

za A1 kategoriju - imati najmanje 15,5 godina

za A2 kategoriju - imati najmanje 17,5 godina

za A kategoriju - imati najmanje 23,5 godina

(A kategoriju mogu upisati i mlađi kandidati ali uz uvjet da posjeduju vozačku dozvolu A2 kategorije najmanje 2 god).

 

ŠTO?

Tijekom procesa osposobljavanja osposobljavat ćete se iz tri nastavna predmeta:

  1. Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, 30 nastavnih sati (ako već imate vozačku dozvolu tada 4 nastavna sata,
  2. Pružanja prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći, 9 nastavnih sati (ako se polaže prva vozačka dozvola),
  3. Upravljanje vozilom, 35 ili 30 nastavnih sati za B kategoriju, te 10, 15, 20 ili 25 nastavnih sati za A1, A2 i A kategoriju.

 

Osposobljavanje iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila

ic

Proces osposobljavanja započinje nastavom iz nastavnog predmeta PPSP, a nastava se izvodi u suvremeno opremljenoj učionici uz primjenu suvremenih didaktičkih sredstava. Nastava se izvodi najmanje 30 nastavnih sati po 45 minuta (blok sat 90 minuta). Dnevno mogu biti najviše tri nastavna sata. Učionica je klimatizirana i zadovoljava sve uvjete da bi se kandidati osjećali ugodno. Da bi se moglo lakše savladavati program osposobljavanja u tajništvu autoškole može se kupiti Priručnik za osposobljavanje i polaganje vozačkog ispita A1, A2, A, B i B+E kategorije vozila, te Priručnik sa ispitnim pitanjima.

 

Osposobljavanje iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom

Nakon položenog ispita iz nastavnog predmeta PPSP, kandidat za vozača započinje sa osposobljavanjem iz nastavnog predmeta UV-a. Minimalni fond sati osposobljavanja je 35 ili 30 nastavnih sati za B kategoriju, a 10, 15, 20 ili 25 nastavnih sati za A1, A2 i A kategoriju. Nastavni sat iz nastavnog predmeta UV traje 45 minuta. U toku osposobljavanja prolazite osposobljavanje vožnjom na autocesti i osposobljavanje vožnjom u noći. Za osposobljavanje iz nastavnog predmeta UV u našoj školi na raspolaganju Vam stoje tri vozila za B kategoriju: Toyota Auris 1,4 D-4D, Toyota Yaris 1,4 D-4D i Mercedes-Benz A 160 CDI, te tri vozila za A1, A2 i A kategoriju: Yamaha YBR 125 Custom, Yamaha YBR 250 i Yamaha XJ-6N.

 

Osposobljavanje iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći

ic

Tijekom procesa osposobljavanja autoškola organizira u suradnji sa Poliklinikom EuroMedica iz Zagreba nastavu iz ovog nastavnog predmeta u našim prostorijama.

Osobe koje posjeduju vozačku dozvoju bilo koje kategorije, odnosno već su odslušali nastavni predmet Pružanje prve pomoći, te isti položili, nisu dužni prisustvovati nastavi iz Pružanja prve pomoći.

 

Ispiti

Nakon završenog osposobljavanja iz nastavnog predmeta PPSP izlazite na ispit, koji se polaže testom od 38 pitanja i ukoliko točno odgovorite na najmanje 90% postavljenih pitanja, ali ne smijete pogriješiti pitanja sa raskrižjima, nastavljate osposobljavanje iz slijedećeg nastavnog predmeta UV-a.

U tjeku osposobljavanja, prije izlaska na ispit iz UV-a polažete i ispit iz nastavnog predmeta PPP, koji se polaže usmeno, a završni ispit je na vozilu koji se najprije polaže na poligonu a zatim na javnoj cesti. Ispite provode olašteni ispitivači iz Hrvatskog autokluba.

Izdvojeno

 

 

Auto škola

Kontakt obrazac
ili email: auto.skola@instruktazni.hr

tel. +385 48 681 577
fax. +385 48 270 840

-----------------------------

voditelj:
Čedomir Trivanović
dipl. inž. prometa
mob: 098 / 37 40 18

cedomir.trivanovic@instruktazni.hr

------------------------------

predavač:
Domagoj Brunović
dipl. inž. prometa
mob: 098 / 37 50 50

domagoj.brunovic@instruktazni.hr

aaa